megveszLAK.hu ingatlan hirdetési oldal blog

35 fantasztikus, kis fürdőszoba, amit látnod kell

(inspirációk fürdőszoba felújításhoz is)

2018. december 31. - kingoftailor

Készítettünk egy szemet gyönyörködtető fürdőszoba válogatást kis méretű fürdőszobákból.

A fürdőszoba felújítás nem egyszerű manőver. Alapos előkészítést, tervezést és a mesteremberek munkájának az összehangolását igényli és még így sem lesz fájdalom mentes.

Anyagilag is elég megterhelő lehet egy fürdőszoba felújítás még akkor is, ha csak pár négyzetméteres fürdőről van szó, ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen lesz a végeredmény.

A fürdőszoba a lakás eladásánál is egy fontos elem. Sokkal kelendőbbek azok a lakások, amiknek a fürdőszobáját szépen felújították. Eladó lakás keresésnél is nézd meg alaposan a fürdőszobát, ha van róla kép. 

Mindenekelőtt ki kell választani, hogy hogy nézzen ki. Ezzel napokat és heteket is el lehet tölteni. Ebben próbálunk segíteni most Neked.

Tovább

INGATLAN FOTÓZÁS TIPPEK HIRDETÉSHEZ

avagy hogyan készíts jó minőségű ingatlan fotókat a sikeres eladás érdekében

2018. december 23. - kingoftailor

Az ingatlan fotózás egy külön tudomány, de egy kis odafigyeléssel és megfelelő eszközzel amatőrök is tudnak jó képeket csinálni, ami képes eladni az ingatlant. Az ingatlanosok többsége ért a jó fotó elkészítéséhez, de vannak ellenpéldák is.

da2vucfs.jpeg

Megnéztünk több száz hirdetést a megveszLAK-on és nagyon sok rossz képpel találkoztunk, pedig a jó fotók elengedhetetlenek egy sikeres ingatlan értékesítéshez. Az ár mellett a fotóknak van a legnagyobb szerepe abban, hogy meghozza az érdeklődést az ingatlan iránt. Rossz fotókkal rendelkező hirdetéseknél sokan el se jutnak addig, hogy megnézzék a hirdető elérhetőségét.

A legfontosabb szempont: Kérdezd meg magadtól, hogy Te megvennéd az eladó ingatlant a képek alapján! Próbáld meg megmutatni az ingatlan előnyösebb oldalát a képekkel.

Ha lehet, készíttesd profi ingatlan fotóssal a képeket. Sokan azonban inkább nekiállnak fotózni maguk (ahogy én is tettem, amikor árultuk a házunkat).

Nem baj, ha nem vagy profi fotós. Sokat számít az odafigyelés a részletekre, és a szépérzék.

Általános tanács, hogy lehetőleg kerüld az álló tájolású képeket. Fényképezőgéppel jobb képeket lehet lőni. Ha nincs, akkor próbálj meg kölcsön kérni valakitől egyet.

Az alábbi, képekkel illusztrált leírással  próbálunk segíteni a jó minőségű fotók elkészítésében.

 

Minél több a kép, annál jobb

Csinálj minél több képet lehetőleg különböző irányokból, hogy legyen miből kiválogatni a legjobban sikerülteket. Esős, borult időben ne fotózz. Főleg kívülről ne. Ház, lakás, nyaraló hirdetéshez mindenképp legyen alaprajz is feltöltve.

Tovább

90-es hívószámú hirdetések a megveszLAK-on

2018. október 04. - kingoftailor

Tegnap (2018.10.03) olvastam a Becsületes Ingatlanközvetítő blogon az emelt díjas hirdetésekről, amikor ezzel szinte egy időben, megjelent a  megveszlak.hu portálon a kiadó ingatlanok között kettő darab, emelt díjas számot tartalmazó hirdetés.

Az iroda magánszemélyként regisztrált, így is próbálva csalni:

90_es_hivo1_1.png

 Az iroda "jutalma" az lett, hogy azonnal töröltem a portálról és a regisztrációhoz tartozó email címüket is tiltólistára raktam.

 

90-es és 91-es hívószám tiltása a telefonszámból

Attila írta a cikkben az ingatlan.com-ról: "következő lépésük az lesz, hogy tilos lesz 90-es előhívójú telefonszámot kapcsolattartásra megadni...".

Nekem se kellett több és pár óra alatt, még az éjjel módosítottam a telefonszám ellenörző kódokat, így a megveszlak.hu-ra soha többet nem tud senki feladni úgy hirdetést, hogy a kapcsolattartó telefonszámnak emelt díjas 90-es, vagy 91-es előhívó számot ad meg:

90_es_hivo2_1.png

 

90-es és 91-es hívószám tiltása a hirdetés szövegéből is

A megveszlak.hu portálon feladott hirdetések azonnal megjelennek, a gördülékeny használat érdekében és a hirdetéseket utólag ellenőrzi az admin. Így előfordulhat olyan, hogy a hirdetés szövegében szerepel a hívószám.

Bizonyos esetekben ez szintén le lett tiltva, de mivel előfordulhat olyan is, hogy a 06-90 egy adott telefonszám közepén, vagy végén szerepel, ezért ez csak azokat az eseteket fedi le, ha a telefonszám ezekkel kezdődik:

 90_es_hivo4.png

 

Azt viszont mindenkinek tudnia kell, aki ilyennel próbálkozik a jövőben, hogy ha lebukik, akkor törölve lesz és ki lesz tiltva véglegesen, úgy mint a fenti iroda.

Végezetül én is kérek mindenkit, hogy látatlanban soha ne utaljon el még foglalót se egy ingatlanért és ne ugorjon be az ilyen emelt díjas trükközésnek sem se a megveszLAK-on, se más ingatlan hirdetési portálon.

Egyetemek/főiskolák, metró és hév megállók környéki ingatlanok

2018. szeptember 22. - kingoftailor

 

Szeptember közepén elkészült egy új, egyedi fejlesztés a megveszlak.hu portálon, melyhez hasonló lehetőséggel még egyik ingatlanos weboldalon sem találkoztunk.

Az ötletet az adta, hogy sokan lehetnek akik kifejezetten egy egyetem, vagy metró megálló közelében keresnek lakást vagy házat.

A keresés használata:

Az új keresés a főoldalról érhető el

001.png

 

A választás után listázódnak az egyetemek, a főiskolák, a metró és a hév megállók egy-egy al oldalon. Pl:

002.png

 

Az újabb választás után már az adott sugarú körben lévő ingatlanok listája jelenik meg.
Itt lehet szűrni az ingatlanokat típus és ár szerint, illetve lehet módosítani a keresési kör sugarát 300-1000m között:

003.png

 

Természetesen mobil változata is van az új fejlesztésnek, mely ugyanígy működik.

Minél több eladott és vásárolt ingatlant kívánunk.

Így adtuk el a házunkat ingatlanos nélkül

2018. május 06. - kingoftailor

Két évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy ideje lenne hogy a gyerekeknek legyen saját szobája. A házunk szétveréséhez semmi kedvünk nem volt két kisgyerek mellett, ráadásul egy öregebb háznál elég rizikós vállalkozás egy ilyen mértékű átalakítás. Így maradt a ház eladása, mint egyetlen lehetőség.

Első lépés: beárazás

Megnéztem pár weboldalon az utcánkban eladó hasonló korú és állapotú házak árait. Mivel nem volt sürgős az eladás, így ezeknek az átlagárához igazítottam az árat. Nálunk a hirdetés 30 millióval indult.

Második lépés: képek készítése

Az ingatlan hirdetéseknél az egyik legfontosabb információt a képek jelentik. Ingatlan keresgélés során én meg sem néztem az olyan hirdetést ahol nem voltak képek.

Az se mindegy persze, hogy milyen képek vannak. Sok hirdetésben látni olyan képeket, ahol rendetlenség van, vagy oda nem illő dolgok és személyek. Fotózás előtt szépen rendet csináltam és lőttem vagy 50 képet. 

Minden fotónál figyeltem arra is, hogy fénnyel szembe ne fotózzak és mindig csak előnyös és szép részeket fotózzak le.

Aztán jött a képek kiválogatása. Kiválasztottam a 10 legjobban sikerült képet és sorba is rendeztem őket. A szobák közül kiválasztottam a legszebb képet és az lett az elsődleges kép. A legtöbb weboldal az első képet rakja a hirdetésbe listázáskor és ez az ami fel kell keltse a keresgélő figyelmét a sok hirdetés között.

Az elfordult képek is elég kellemetlenek. Erre is érdemes oda figyelni.

Utolsó képnek készítettem egy alaprajzot is, mivel az ingatlan elrendezése is egy nagyon fontos információ. Én a sweethome ingyenes weboldalát használtam erre a célra.

Harmadik lépés: hirdetés szövegének megfogalmazása

Hirdetés feladás előtt megnéztem pár hirdetést, és elolvastam a szövegezést, amiből tudtam ihletet meríteni.

Érdemes jól olvasható, sok információt tartalmazó és figyelem felkeltő szöveget írni. 

Nagyon rosszak az olyan hirdetések, ahol csak egy-egy rövid mondat van odabiggyesztve.

A túl hosszú szöveg sem jó, mert ott már könnyen megeshet, hogy el se olvassák (én se olvasok végig egy egész oldalnyi szöveget). 5-10 szép kerek mondat ideális lehet.

A hirdetés szövegébe írtam a ház és a környék előnyeiről is (megközelíthetőség, óvodák, iskolák, boltok, stb.).

A hirdetés feladásnál megadtam a lehető legtöbb paramétert, mert az olyan hirdetések se a legjobbak, ahol  az ingatlan tulajdonságai nincsenek megadva, vagy csak egy-kettő).

Negyedik lépés: hirdetés feladása

Kiválogattam ingatlan hirdetési weboldalakat, ahol ingyenesen fel lehet tölteni a hirdetést, mint pl a megveszlak.hu.

Vannak olyan oldalak is, ahol ingyenes feladást ajánlanak, de fotót már csak plusz díjért lehet csatolni. A kép nélküli, vagy csak alaprajzzal hirdetett hirdetés súlyos hátrányban van a szép képekkel rendelkező hirdetések között. Ha van rá anyagi lehetőségünk, akkor fizetős oldalakra is fel lehet tölteni a hirdetésünket.

Sok hirdetés között azt is el kell érni, hogy meg is találják a mi hirdetésünket. Erre a legtöbb weboldalon a kiemelések szolgálnak. A kiemelt hirdetések a megveszlakon elöl vannak listázva és kiemelkedő háttérszínt és egy piros szalagot kapnak.

Hirdetés feladás után meg is osztottam a hirdetésem a Facebookon, hadd terjedjen a híre az ismerősi körben is.

Ötödik lépés: Ár fokozatos csökkentése

Egy ingatlanos ismerős a házunkat 16 millióra saccolta. Tudtuk azt, hogy annál azért többet ér, de azzal is tisztában voltunk, hogy 30 millióért nem fog elmenni.

Az ingatlanosok hajlamosak alacsonyabb árat ajánlani, hogy mielőbb elmenjen az ingatlan. Akinek sürgős az eladás, annak ez így jó is.

Nagyjából 2 havonta csökkentettük az árat egy-egy millióval.

Az első érdeklődő 25,5 milliónál jelentkezett, de sajnos nem a mi házunk választotta, hanem inkább építkezésbe kezdtek.

Ekkor már tudtuk hogy jó úton haladunk. 

A házunk 22 millió körül lett igazán versenyképes és végül 20 millióért kelt el. Ez az ár nekünk is és a környék tényleges eladási áraihoz képest is jó volt (megkérdeztem az egyik elkelt ház új tulajától, hogy mennyiért vette meg a házat).

 

Mindenkinek mielőbbi sikeres ingatlan eladást és keresést.

Nézzünk szép nyaralókat ebben a borongós március eleji időben

2018. március 15. - kingoftailor

Akinek telik rá, az sok szép nyaraló közül válogathat. A listát ár szerint növekvő sorrendben állítottam össze.

62 millióért hétvégi ház Nagykőrösön

Pihenni nem csak a Balaton parton lehet. Egy szép nagy birtokra elvonulás is jó kikapcsolódás. Ez az eladó családi birtok különlegessége, hogy a szép házhoz tartozik 69.000 m2-s terület ahol azért már jól el lehet motoszkálni.

001_4.jpg

 

67 millióért hétvégi ház Balatonföldváron

Most akciós áron, 67millióért megvehető a balatonföldvári vitorláskikötő szomszédságában ez a tágas, egész évben használható nyaraló. Nagyon szépen fel van újítva esztétikailag és műszakilag is. A Balaton part is csak 350m. Ennél jobb és nagyobb egy átlag családnak biztos nem kell.

002_3.jpg

73,5 millióért örökpanorámás hétvégi ház Balatonalmádin

Ez a hétvégi ház 2002-ben épült egyedi stílusban. Nekem nagyon tetszik ez a toronyszerű kialakítás. Az egész ingatlan nagyon szép és igényes és szuper a kilátás több helyiségből is.

003_1.jpg

 

Közel 100 millióért hétvégi ház Balatonlellén

186 nm-es két szintes, LUXUS családi ház 90 méterre a Balatontól.Ez is már olyan szuper, hogy minden benne van, mi szem-szájnak ingere. Nem is tudok mit írni róla. érdemes megnézni a képeket.

 

Kerek 100 misiért egyedi kinézetű hétvégi ház Balatonszárszón

Ez a hétvégi ház is használható egész évben a vízteres kandallónak, radiátoroknak és padlófűtésnek köszönhetően. Aki még így is fázik, az még a gázkonvektort is bekapcsolhatja a nappaliban. Az épület alapjában kétszintes, azonban félemeletenként tagolt, ami látszik a külsején is. Nekem tetszik ez a megoldás.

005_2.jpg

 

Nádtetős nyaraló/vendéglátó egység 120 milláért Tihanyban

 Ez az ingatlan kiváló akár nyaralónak, vagy vendéglátó egységnek. Mivel még csak szerkezetkész állapotú, a leendő tulajdonos döntheti el mit kezd vele.

006_2.jpg

 

Balatonzárszón egy még drágább (és nagyobb) nyaraló

Kettőszáz ezer forint híján 140 millióért van meghirdetve ez a 300 négyzetméteres hétvégi ház. Azért egy ilyen nagy méretű nyaralóhoz elég méretes család kell. Összesen 10 szoba várja a pihenni vágyókat. A földszinti kandalló előállítja a meleg vizet is és a szobákat is befűti.

007_1.jpg

 

Hétvégi ház Szentendrén 189 millióért

Akinek nagyon sok pénze van és nem akar olyan sokat kocsikázni ahhoz hogy pihenni tudjon... Az alapterülete közel 500 négyzetméter, de ebből elég sokat elfoglal a gyönyörű nagy medence.

008.jpg

 

199 millióért szuper, Siófok aranyparti nyaraló

A hirdető se írt róla túl sokat, így végképp nem tudok én se írni. A képek önmagukért beszélnek. 

009_1.jpg

 

Végül egy egész pihenőpark 230 millióért

Tíz hektáros park, melyhez egy 100 négyzetméteres ház is tartozik. Mindez Kecskeméttől 12 km-re. Kiváló helyszín csapatépítésre, esküvők rendezésére. Saját tó és bisztró is van.

010_1.jpg

Ha szeretnél Te is venni egy szép nyaralót, akkor nézz körül a megveszLAK nyaraló kínálatában. Jelenleg közel 800 nyaraló közül válogathatsz.

 

Mindenki Hódmezővásárhelyre figyel

2018. február 26. - kingoftailor

Nézzük mit lehet venni Hódmezővásárhelyen

 

1. Családi ház már nyolc millióért

Erősen felújításra szorul, viszont csak nyolc millióba kerül. Érdemes megnézni a képeket. A szoba különösen egyedi dekorációt kapott. ;-)

001_3.jpg

További képek  az ingatlanról

 

2. Kicsit többért, viszont nagyobb is

Tizenkettő millióért kaphatunk már 170m2-es házat is. Persze erre is ráfér még némi plusz ráköltés itt-ott.

002_2.jpg

 

További képek  az ingatlanról

 

3.  Tizenhét millióért már egy elég jó ikerház kapható

Kicsit zsúfoltnak tűnik helyenként. Falak nagy része ki van dekorálva, hol képekkel, hol meg tányérokkal és díszekkel. A hűtő is megkapta a magáét. Nekem különösen tetszik a mosogató feletti, egyedi, matrica-evőeszköz kompozíció.

003.jpg

 

További képek  az ingatlanról

 

4.  Jó állapotú, önálló ház 26 milliótól

Ennyi pénzért itt már olyan kapható, amire nem nagyon kell költeni. Így ahogy van bele is lehetne költözni. A kinézete és a színei is szimpatikusak nekem.

004_2.jpg

 

További képek  az ingatlanról

 

5. Nagy családnak 6 szobás 35 misiért

Ennyi pénzért ez egy igen jó választás. A ház modern és kitűnő állapotú. Nekem kicsit vadítóak ezek a színek, de ez könnyen orvosolható.

005_1.jpg

 

További képek  az ingatlanról

 

6. Befektetésnek irodaház/üzlethelyiség épület

Akinek van 147 milliója befektetésre, az jól járhat ezzel az ingatlannal. Külön előny, hogy a központban van és a piac az épülettel szemben helyezkedik el. Körülötte jó parkolási lehetőség van és érdemes lenne bérbeadásra megtartani.

 006_1.jpg

További képek  az ingatlanról

Szegedi ingatlan saláta

2018. január 03. - kingoftailor

Budapesten dübörög az ingatlanpiac, de mi a helyzet Magyarország harmadik legnépesebb városával, Szegeddel?

 

 

Eladó lakások szegeden 30-40m2 között:

 

1. Harminc négyzetméteres lakás Szegeden már 4 milliótól

Már négy milliótól megvehető ennek a kis 30 nm-es, erkélyes  garzonlakásnak bérleti joga. A lakás nagyon szép állapotban van, műanyag ablakokkal, a ház hőszigetelt, ide csak költözni kell.

eladó szegedi lakás 30m2 megveszlak.hu

További képek  a 4 milliós szegedi ingatlanról

 

2. Tíz milliós panellakás Szegeden akár befektetésnek is

"Nem tudod, mit csinálj, a pénzeddel? Vagy már önálló életet szeretnél élni? Itt egy remek lehetőség! Akár befektetési céllal is."

eladó szegedi lakás 10 millió ft megveszlak.hu

További képek a 10 milliós szegedi lakásról

Tovább

Kandallómustra

2017. december 01. - kingoftailor

Nyakunkon a tél. Nézegessünk kandallókat.

 

1. Egyszerűbb kandalló

Egy egyszerűbb de izléses, kővel burkolt kandalló is fel tudja dobni a lakást:

egyszerűbb kandalló kép

További képek az ingatlanról

 

2. Elektromos kandalló

Ahol kicsi a hely és nem lehet kéményre kötni a kandallót, ott egy kis elektromos kandalló is megteszi:

elektromos kandalló kép

További képek az ingatlanról

 

3. Kővel burkolt kandalló

A ház külső burkolatához hasonló, nagyon szép, kővel burkolt kandalló. Nekem ez tetszik a legjobban a 9-el holtversenyben:

kővel burkolt kandalló kép

További képek az ingatlanról

 

Tovább

Még mindig eladó az egykori köztársasági palota

2017. november 29. - kingoftailor

Már több, mint egy éve árulják a Tildy palotát, de még mindig nem kelt el, pedig tuti vétel annak, aki egykori grófok, bárók, vagy Tildy Zoltán miniszterelnök egykori lakhelyén szeretne lakni.

Mekkora partikat lehetne itt rendezni ezekben az "1800 jajderégen" épült, viszont most aztán a kor követelményeinek megfelelően felújított 4 hatalmas lakás bármelyikében. 

001.jpg

 

A fűtés- és hűtésrendszer is szuper lett (radiátor, elektromos padlófűtés,szellőző, és légcserélő berendezések):

002.jpg

 

Tovább