90-es hívószámú hirdetések a megveszLAK-on

Tegnap (2018.10.03) olvastam a Becsületes Ingatlanközvetítő blogon az emelt díjas hirdetésekről, amikor ezzel szinte egy időben, megjelent a  megveszlak.hu portálon a kiadó ingatlanok között kettő darab, emelt díjas számot tartalmazó hirdetés.

Az iroda magánszemélyként regisztrált, így is próbálva csalni:

90_es_hivo1_1.png

 Az iroda "jutalma" az lett, hogy azonnal töröltem a portálról és a regisztrációhoz tartozó email címüket is tiltólistára raktam.

90-es és 91-es hívószám tiltása a telefonszámból

Attila írta a cikkben az ingatlan.com-ról: "következő lépésük az lesz, hogy tilos lesz 90-es előhívójú telefonszámot kapcsolattartásra megadni...".

Nekem se kellett több és pár óra alatt, még az éjjel módosítottam a telefonszám ellenőrző kódokat, így a megveszlak.hu-ra soha többet nem tud senki feladni úgy hirdetést, hogy a kapcsolattartó telefonszámnak emelt díjas 90-es, vagy 91-es előhívó számot ad meg:

90_es_hivo2_1.png

 

90-es és 91-es hívószám tiltása a hirdetés szövegéből is

A megveszlak.hu portálon feladott hirdetések azonnal megjelennek, a gördülékeny használat érdekében és a hirdetéseket utólag ellenőrzi az admin. Így előfordulhat olyan, hogy a hirdetés szövegében szerepel a hívószám.

Bizonyos esetekben ez szintén le lett tiltva, de mivel előfordulhat olyan is, hogy a 06-90 egy adott telefonszám közepén, vagy végén szerepel, ezért ez csak azokat az eseteket fedi le, ha a telefonszám ezekkel kezdődik:

 90_es_hivo4.png

 

Azt viszont mindenkinek tudnia kell, aki ilyennel próbálkozik a jövőben, hogy ha lebukik, akkor törölve lesz és ki lesz tiltva véglegesen, úgy mint a fenti iroda.

Végezetül én is kérek mindenkit, hogy látatlanban soha ne utaljon el még foglalót se egy ingatlanért és ne ugorjon be az ilyen emelt díjas trükközésnek sem se a megveszLAK-on, se más ingatlan hirdetési portálon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megveszlak.blog.hu/api/trackback/id/tr114280701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása