13 rémisztő kísértetház. Te mernél aludni valamelyikben?

Hátborzongató épületek, elátkozott romok, paranormális jelenségek, kegyetlen gyilkosságok helyszínei. Valószínűleg az emberek többsége nem szeretne ilyen házban lakni. Amerikában, ha egy ingatlan kísértetházként ismert, akkor azt kötelező feltüntetni az adatlapján. Némelyikben így is laktak, de a többsége lakatlan és rossz állapotú.

 fokep_1.jpg

1. Haught Mansion (Brush Park, Michigan)

Ez a ház fénykorában, az 1940-es években bordélyház volt. Évekkel a bezárása után számos holttestet találtak az alagsorban. Az áldozatok törzsét és mellkasát tökéletesen kerek körökkel jelölték meg.

A Haught Mansion esetében, akár van valós alapja, akár városi legendában gyökerezik a történet, minden bizonnyal elég hátborzongató ahhoz, hogy kiérdemelje a helyet Amerika egyik legborzongatóbb és legkísértetesebb házaként.

001_haught_mansion.jpgfotó: Seph Lawless

002_haught_mansion.jpgfotó: Seph Lawless

 

2. Ransom Gillis Ház (Michigan)

Ez a lerobbant Michigan-i palota a 2016-os Batman Superman ellen - Az igazság hajnala című filmben is szerepelt, mint Bruce Wayne háza. Egy filmes asszisztens bukkant rá a képére, miközben Lawless fotóit nézegette.

 003_michigan_palota.jpgfotó: Seph Lawless

004_michigan_palota.jpgfotó: Seph Lawless

 

3. Temple Street-i kastély

Detroit tele van szellemtörténetekkel, különösen a Temple Street. 1942-ben állítólag három papot gyilkoltak meg ebben a romos viktoriánus kastélyban. A szomszédok az utca túloldaláról azt mondják, hogy hallottak szellemeket kavarni a házban, amelyet nemrégiben lebontottak, hogy helyet adjanak az új fejlesztéseknek.

005_temple_street.jpgfotó: Seph Lawless

006_temple_street.jpgfotó: Seph Lawless

4. Elhagyatott ház (Kelet Cleveland)

Ezt az elhagyott otthont Kelet-Clevelandben az ABC News egy sorozatgyilkos rejtekhelyeként jelölte meg 2013-ban. A házban három női áldozatot találtak. A gyilkos magzati pózba helyezte, és műanyag zsákba csomagolta az egyik nőt.

007_cleveland.jpgfotó: Seph Lawless

008_cleveland.jpgfotó: Seph Lawless

5. Nova-ház (Ohio)

Egy Benjamin Albright nevű férfi véletlenül lelőtte a fiát 1958-ban ebben a házban, majd később végzett a feleségével és magával is. A ház azóta elhagyatott, de egyesek szerint a család egy része még megtalálható ott szellemként.

009_nova_haz.jpgfotó: Seph Lawless

010_nova_haz.jpgfotó: Seph Lawless

6. Boszorkány ház (Ohio)

A gyanú szerint ez az ohiói ház az, ahol a helyi boszorkányok gyakorolják mesterségüket. Az eredeti tulajdonos, a milánói boszorkány a pletykák szerint a veranda alatt van eltemetve.

011_boszorkany_haz.jpgfotó: Seph Lawless

012_boszorkany_haz.jpgfotó: Seph Lawless

7. Bailey-ház (Hartford, Connecticut)

A kísértetjárta Bailey-házról mintázták az "Amerikai Horror Story" sorozat kastélyát. A show Los Angelesben játszódik, de a Bailey-ház, amelyet gyakran "gyilkos háznak" is neveznek, ténylegesen a Connecticut állambeli Hartford-ban található.

013_bailey.jpgfotó: Seph Lawless

014_bailey.jpgfotó: Seph Lawless

8. McKeesport-i ház

Lawless ezt az 1892-ben épült házat a pennsylvaniai McKeesport belvárosában, egy nappal azelőtt fotózta, hogy az összeomlott egy tűz miatt. A ház tele volt a polcokon szépen kirakott próbababafejekkel, valamint régi rozsdás orvosi eszközökkel.

015_mckeesport.jpgfotó: Seph Lawless

016_mckeesport.jpgfotó: Seph Lawless

9. Old Hickory Tavern (Coudersport, Pennsylvania)

Lawless furcsa és megmagyarázhatatlan zajokat hallott a kastélyban, amikor fotózott.

017_old_hickory_tavern.jpgfotó: Seph Lawless

10. Franklin kastély (Cleveland, Ohio)

A Franklin kastély az Egyesült Államok egyik leginkább kísértetjárta háza. A legenda szerint számos gyilkosság történt a házban. Az emberek arról is beszámoltak, hogy szellemeket láttak és megmagyarázhatatlan zajokat hallottak. A háromszintes kastélyt eredetileg 1875 és 1880 között építették Frank Knox számára. 1928-ban adták el, és szállodává és étteremmé alakították át.

018_franklion_kastely.jpgfotó: Seph Lawless

11. Amityville Horror Ház (New York)

Ronald Defeo Jr. 1974. november 13-án lelőtte családja hat tagját a házban. A kísértetjárás azután kezdődött, hogy a Lutz család megvásárolta a házat 1975-ben. Az extrém paranormális tevékenység a beköltözésük pillanatától kezdődött, mint például az ajtók maguktól becsapódása és a titokzatos hangok. A család 28 napig bírta a házban, mielőtt kiköltözött.

019_amityville.jpgfotó: Seph Lawless

12. Winchester ház (San Jose, California)

A legenda szerint a viktoriánus kastélyt mindenki szelleme kísérti, akit egy Winchester puska ölt meg. Sarah Winchester, hogy megnyugtassa a sok szellemet, folyamatosan bővíttette a házat. Winchester azonban nem egyszerűen hozzáépíttetett szobákat, hanem egy labirintust hozott létre, amely tele van sehová sem vezető csarnokokkal, levágott lépcsőkkel, lejtős padlókkal és kamrákkal.

020_winchester.jpg

13. Villisca-i fejszés gyilkosságok háza

1912. június 10-én a Moore család és két vendég lány békésen aludt az ágyában. Nem sokkal éjfél után egy idegen ment be a házba a nyitott ajtón keresztül és egy fejszével agyonverte először a szülőket, majd a 4 gyermeküket és végül a két vendégségben lévő lányt is.

Miután mindenkivel végzett, a gyilkos valamilyen szertartást készített elő. A szülőket és a gyerekeket is, majd a tükröket és az ablakokat is rongyokkal takarta be. Több gyanúsított is volt, de gyilkosság végül megoldatlan maradt.

021_willisca.jpg

Ha tetszett ez a cikk és szeretnél még több hasonló cikket olvasni, akkor nézd meg a megveszLAK.hu ingatlan híreit is. Ne felejtsd el megosztani az ismerőseiddel is, hogy ők is elolvashassák. ha eladó lakást keresel, akkor pedig nézz körül a megveszLAK kínálatában.

A bejegyzés trackback címe:

https://megveszlak.blog.hu/api/trackback/id/tr5416804600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása